Voorbereiding op de behandeling

Om een optimaal rendement te bekomen is het zeer belangrijk dat de huid niet gebruind is vóór elke sessie, door zon of zonnebank. Permanente ontharing en een gebruinde huid gaan niet samen! Hoe meer de huid haar natuurlijke huidskleur benadert hoe beter. Als je huid gebruind is door zon of zonnebank moet je enkele weken wachten om te starten. Op een gebruinde huid is het rendement van een behandeling heel wat zwakker en bovendien is je huid dan veel gevoeliger. Ook na de behandeling kun je best 1 week zon en zonnebank vermijden op de behandelde zones en bij zonnig weer moet je je huid zeker beschermen met een zonneproduct met minstens beschermingsfactor 30. Bruinen zonder zon (met een self-tan product) mag wel, maar niet meer tijdens de laatste 10 dagen vóór elke behandeling.

Blekingsmiddelen niet meer gebruiken tot 2 weken voor de behandeling.

Epileren: het is erg belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, hetzij met pincet, ontharingswas of andere systemen.

Voor het lichaam dien je minstens 6 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren, knippen of ontharingscrème (vb. Veet) mag wel. Dit om een optimaal resultaat te garanderen en het aantal behandelingen tot een minimum te beperken. Het licht gebruikt immers het pigment van je haar als geleider om tot in de haarpapil te geraken. Haren die geëpileerd werden zitten gedeeltelijk in de rustfase waarop het licht geen enkele invloed zal hebben. Weet dat het wetenschappelijk helemaal niet aantoonbaar is dat knippen of scheren van haren haargroei vermeerdert of sneller doet teruggroeien. Het idee berust dus op een mythe. De afgeschoren uiteinden voelen enkel wat stugger aan. Dit komt omdat na scheren (of knippen) de haren hun fijne puntje kwijt zijn en je dan eigenlijk het dikste gedeelte van de haren voelt.

Voor de behandeling kun je de te behandelen zone best scheren 1 à 2 dagen op voorhand.