Microneedling

Microneedling (ook wel Skin Needling of Collagen Induction Therapy genoemd) is een vaak toegepaste en succesvolle anti-ageing techniek waarbij er microscopisch kleine gaatjes gemaakt worden in het huidoppervlak. Het is een veilige en biologische methode om de aanmaak van collageen in uw huid op een natuurlijke manier te stimuleren, met algemene huidverbetering en huidversteviging als gevolg.

Bovendien worden de professionele serums die gebruikt worden tijdens het ‘needlen’ aanzienlijk beter opgenomen door uw huid. De serums van Mesoestetic die hierbij worden gebruikt zijn kwalitatieve en hoog gedoseerde medische coctails van onder andere : anti-oxidanten, aminozuren, mineralen, vitamines, peptiden, plantaardige stamcellen, hyaluronzuur…

 

Over Microneedling

Door het zacht perforeren van de huid ontstaat een migratie van fibroblasten (voorlopers van collageen) naar de plaats van de ‘letsels’ om die te herstellen. Hierbij is sprake van een natuurlijke huidregeneratie waarbij een groot aantal groeifactoren worden aangemaakt met een massale productie van nieuw collageen als gevolg. Lijntjes worden hierdoor vervaagd en uw huid ziet er gelift uit en voelt steviger en strakker aan. De natuurlijke capaciteit van de huid om zichzelf te herstellen wordt optimaal benut, en dit zonder beschadiging van de opperhuid.

Collagen-1024x448

Needling wordt naast huidverbetering en –verjonging ook toegepast om pigmentatie en cellulitis te verminderen, poriën te verfijnen, littekens en striemen te vervagen. Hoe beter uw algemene conditie en hoe gezonder u leeft en eet, hoe groter het resultaat zal zijn!

M.penEen microneedling behandeling begint met een dubbele reiniging en peeling van de huid. Daarna wordt de needling uitgevoerd in combinatie met mesotherapie serums. Het is sterk aanbevolen deze behandeling steeds te combineren met een LED-sessie.