Cosmelan

Cosmelan is wereldwijd de enige échte depigmentatiebehandeling om hyperpigmentatie (pigmentvlekken) effectief te behandelen.

Na één tot drie maand zijn alle pigmentvlekken aanzienlijk verminderd of zelfs helemaal verdwenen.

 

Over Cosmelan

Hyperpigmentatie is een vaak voorkomend probleem. Dit kan ontstaan door veroudering van de huid, hormonale schommelingen, zwangerschap, zon, zonnebank en bepaalde medicatie, al dan niet in combinatie met de zon. Hyperpigmentatie kan ook een ontstaan bij genezing van wondjes, acné, huidirritatie of na operatielittekens. Deze variant noemt men post-inflammatoire hyperpigmentatie. Door ontsteking van de huid bestaat de kans dat de pigmentcellen gestimuleerd worden en als gevolg ontstaan er dus pigmentvlekken. Deze vorm van hyperpigmentatie komt vaker voor bij mensen met een donker huidtype. Omdat de zon vaak boosdoener is bij het ontwikkelen van pigmentvlekken zien we ze vooral voorkomen in het gezicht en op de handen. Logisch eigenlijk, want deze zones worden het vaakst blootgesteld aan zonlicht.

Hyperpigmentatie (of een teveel aan pigment) uit zich in een donkere, bruine verkleuring van de huid, die wordt veroorzaakt door een opeenstapeling van pigment (melanine) in de huid. Hyperpigmentatie manifesteert zich onder verschillende vormen: sproeten (ephelides), ouderdomsvlekken of levervlekken (lentigo solaris) of zwangerschapsmasker (melasma).

Cosmelan is werkzaam bij alle bovenstaande varianten van pigmentie. Het is volkomen veilig en geschikt voor alle huidtypes. Cosmelan heeft bovendien enkele aangename nevenwerkingen: het vermindert zowel acné als tekenen van huidveroudering, verfijnt je huidstructuur en maakt je huid zacht en egaal.

Cosmelan heeft een direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. Het remt de tyrosinase (een basis enzym in het proces van pigmentvorming).

Een aantal andere ingrediënten zijn kojiczuur, fytinezuur, azelaïnezuur, ascorbinezuur (vitamine C), niacinamide, arbutine, titaniumdioxide en retinylpalmitaat (vitamine A) die allen het enzym tyrosinase blokkeren.

Cosmelan-Pack_s

Een Cosmelan behandeling begint altijd met een intake gesprek waarin je, na een diagnose, meer te weten komt over het verloop van de behandeling. Er worden voor en na foto’s genomen en je krijgt een duidelijk stap voor stap behandelplan mee hoe je huid thuis verder te verzorgen.

Investeer nu in de toekomst van je huid!

Cosmelan_result_2-merged